Oficiální přehled DVD deníků Blesk, Aha!, Sport a Nedělního Aha!, která vychází v období 25.2. – 9.3. 2008

(Aktualizovaný přehled všech příspěvků s tématikou levných DVD umístěných na těchto stránkách naleznete v příspěvku: Levná DVD – Seznam všech příspěvků s touto tématikou)

Přes menší zmatky, které jsme občasnými chybami v našich minulých DVD přehledech způsobily a za které se Vám všem naším čtenářům omlouváme jsme nyní dospěli do ideálního stádia, kdy nám byly od vydavatele Ringier ČR, a.s. nabídnuty oficiální DVD přehledy na aktuální týden. K chybám by již tedy docházet nemělo a vše co zde zveřejníme by mělo skutečně vyjít. Zpětně nyní také upravím naše dlouhodobé přehledy.

Narychlo zde nyní dávám částečně zpětný přehled (měli byste ještě na pultech stánků nalézt) na tento týden a dále pak na celý příští týden. V dalším našem přehledu pak k filmové nabídce přineseme i naše subjektivní komentáře a doporučení.

Věřím, že je vám naše snaha k užitku a se vzrůstající kvalitou DVD přehledů jste spokojeni. Případné náměty, jak DVD přehledy ještě zlepšit nám můžete zanechat v komentářích.

Levná DVD vycházející v denících Blesk, Aha!, Sport a Nedělního Aha! v období 25.2. – 9.3. 2008.

Pondělí 25. 2. 2008

Fontána pro Zuzanu 2. – deník Aha!

Zuzana dospěla a utržila od života první rány. Chytla se špatné společnosti, skončila ve vězení a po propuštění se pokouší začít znova. Seznámí se se sympatickým řidičem Jurajem, ale ten, když už se zdá, že v něm našla to, co hledala, ji opustí, aby zkusil štěstí v pop music. Ke všemu se Zuzana musí bránit útokům bývalého společníka Ronyho, nyní bohatého gangstera, který se ji pokouší svést. V atraktivním hudebním snímku si každý teenager najde to své. Od řady akčních scén, přestřelek, bitek, přes lásku, chlapské přátelství tiráků a jejich nablýskané trucky, až po pašované zbraně, mafiány držící v hrsti zkorumpovanou policii a justici, spoustu písniček a humoru, a pohled do zkaženého zákulisí showbyznysu.

Jako bonus vychází na DVD videoklip, písničky, text písně a fotogalerie.

Hrají: Pavol Habera, Eva Vejmělková, Maroš Kramár, Helena Růžičková, Vladimír Marek, Jiří Růžička ml., Lucie Bílá, Ibrahim Maiga, Pavel Bobek

Jazyk: slovensky

Titulky: slovenské, anglické, české pro neslyšící

Formát: 4:3

Úterý 26. 2. 2008

Tankový prapor – Blesk

Hrdinou neradostného i když převážně humorného pohledu na vojenský život v roce 1953 je rotný Dany Smiřický (s autobiografickými rysy J. Škvoreckého), potýkající se společně se svými kamarády s tupostí a „buzerací“ důstojnického sboru. Popisuje Danyho milostnou avantýru s manželkou jednoho z důstojníků, Janinkou Pinkasovou, jeho vzpomínky na nepřístupnou pražskou dívku Lizetku, a především to, jak s přehledem vzdoruje důstojnické blbosti, útočící ze všech stran.

Jako bonus vychází na DVD fotogalerie, filmografie a rozhovory (Vít Olmer, Radek John, Jan Malíř).

Hrají: Lukáš Vaculík, Roman Skamene, Simona Chytrová, Vítězslav Jandák, Miroslav Donutil, Ivana Velichová, Martina Adamcová, Jiří Kodeš, Vlastimil Zavřel, Martin Zounar, Martin Hron, Milan Šimáček, Václav Vydra nejml., Zdeněk Vencl, Bohdan Tůma, Michal Suchánek a další

Jazyk: česky

Titulky: české

Formát: 4:3

Středa 27. 2. 2008

Resident Evil – Sport

Tajemná společnost Umbrella Corporation, zabývající se genetickým výzkumem, provádí ve svých rozsáhlých podzemních laboratořích velice nebezpečné pokusy. V jednu chvíli uniká smrtící virus a centrální počítač laboratoře – Red Queen – uzavírá neprodyšně celou zasaženou oblast podzemního labyrintu a nechává zaměstnance, zasažené virem, uvnitř celého pekla. Elitní komando v čele s Alicí (Milla Jovovich) a Rain (Michelle Rodriguez) dostává úkol, který je otázkou života a smrti – izolovat virus, který ohrožuje celé lidstvo zjistit příčinu. Brzo zjišťují, že všechno je ještě horší než čekali – virem zasažení zaměstnanci nejsou ani živí ani mrtví – nyní jsou z nich mimořádně agresivní zombie – Nemrtvé bestie, které se skrývají v místě katastrofy. Jediné jejich škrábnutí nebo kousnutí infikuje zasaženého, který se okamžitě začne měnit v jejich druh. Alice a její vojenský tým má tři hodiny na to dokončit misi, než Nemrtví proniknou na povrch Země. Čeká je souboj s krvežíznivými bestiemi bez jakýkoli zábran a další děsivé překvapení v nitru laboratoře – zmutovaní psi a jiné výsledky experimentů. A ještě se proti nim postaví centrální počítač – Red Queen a ten, kdo to celé spustil. Dokáže tým překonat počítač, najít antivirus a ubránit se Nemrtvým? Kdo tohle peklo oživlého zla dokáže přežít? A kdo a kde je ten, jehož pomsta ohrožuje celé lidstvo?
Filmové zpracování populární hry plné akce, napětí a atraktivní hudby, přenáší zběsilé tempo celého dobrodružství na plátno a zachovává jedinečnost kultu jménem „Resident Evil“.

Jako bonus vychází na DVD film o filmu, z natáčení, interview, TV klipy a upoutávky.

Hrají: Milla Jovovich, Michelle Rodriguez, Eric Mabius, James Purefoy, Martin Crewes, Colin Salmon, Heike Makatsch a další

Jazyk: česky, anglicky, maďarsky

Titulky: české, slovenské, maďarské

Formát: 16:9

Grandhotel – Aha!

Asi třicetiletý portýr v hotelu Ještěd, v městečku na česko-německo-polských hranicích, vede samotářský život plný frustrací a podivných rituálů. To je Fleischman, nesmělý introvert a vášnivý amatérský meteorolog. Přehled o počasí v minulosti i budoucnosti je také tím, o co se v životě může opravdu opřít. Fleischman taky miluje novou hotelovou servírku Ilju, která však chodí s Patkou – číšníkem, který prodává HappyLife, americký prostředek na všechno. Aby překonal nudu, pomáhá starému sudetskému Němci vrátit popel jeho spolužáků na místo, kde se narodili a tajně staví balon, který ho konečně odnese za hranice města, kde v životě nikdy nebyl… Grandhotel je příběhem o lásce, samotě, nejistotě, frustracích a touze splnit si své sny, ale i o obavách z toho, co se stane, až se to podaří.

Jako bonus vychází na DVD film o filmu, vystřižené scény a filmová upoutávka.

Hrají: Marek Taclík, Klára Issová, Ladislav Mrkvička, Jaromír Dulava, Jaroslav Plesl, Dita Zábranská, Jaroslav Rudiš, Kamil Halbich, Igor Chmela a další

Jazyk: česky

Titulky: české pro neslyšící

Formát: 16:9

Čtvrtek 28. 2. 2008

Slunce, seno, erotika – Blesk

Ve třetím pokračování bláznivých letních komedií se podíváte nejen do známé jihočeské vísky Hoštice, ale s jejími svéráznými obyvateli také do Itálie. Tam se totiž vypravili na pozvání družebního italského zemědělského družstva, jehož zaměstnanci se na oplátku chystají do Hoštic. Zatímco v první části filmu se můžete bavit neochotou přizpůsobit se místním poměrům či nezdařenému únosu naplánovaném zhrzenou Milenou a Evíkem, ve druhé části se rozjíždí ztřeštěná snaha zvelebit zanedbanou vesnici a „přiblížit“ ji světu, čehož se má dosáhnout především zbudovaním nudistické pláže. Jak už to ovšem bývá, objeví se italská delegace v nejméně vhodnou chvíli. Kupodivu se jim zanedbané hospodářství družstva zalíbí natolik, že navrhnou uchovat jej jako skanzen.

Jako bonus vychází na DVD filmografie, fotogalerie a rozhovory (Zdeněk Troška, Petr Markov, Josef Hanuš).

Režie: Zdeněk Troška

Hrají: Helena Růžičková, Stanislav Tříska, Veronika Kánská, Jiří Lábus, Jaroslava Kretschmerová, Miroslav Zounar, Luděk Kopřiva, Pavel Vondruška, Jiřina Jirásková, Jiří Růžička ml., Valerie Kaplanová, Martin Dejdar, Oldřich Kaiser a další

Jazyk: česky

Titulky: české

Formát: 4:3

Pátek 29. 2. 2008

Spáči – Aha!

Film není obyčejným nebo jednoduchým příběhem. Naopak, nabízí morální dilema, že vzít zákon do svých rukou je přijatelné, pokud původní zločin byl opravdu krutý. Tato odvážná myšlenka není však hnána až do krajnosti. Tvoří ovšem silný kontrast k mnoha liberálním, protipomstychtivým a antilynčujícím filmům hollywoodské minulosti. Existuje legenda o jisté čtvrti New Yorku, kde se dva policisté stali svědky pouliční rvačky. Mladší z nich situaci komentoval slovy: „To je peklo.“ Na což mu starší, zkušenější kolega odpověděl: „Peklo je ještě příjemné místo. Tohle je Pekelná kuchyně!“ Dramatický příběh vznikl podle stejnojmenného autobiografického bestselleru Lorenza Carcaterry a představuje kontroverzní vyprávění o událostech, které nemilosrdně ukončily dětství čtyř chlapců a uvrhly je do světa nejhrubšího násilí. Ani po mnoha letech bolestivé vzpomínky nelze vymazat: svět Pekelné kuchyně jim nabídne možnost vyrovnat staré účty. Strhující drama o přátelství, spolupatřičnosti a mstě zaujalo tak silný tým vynikajících herců, jenž je spíše výjimkou než pravidlem i v mnohem zvučnějších hollywoodských projektech. jména jako Robert De Niro, Dustin Hoffman, Brad Pitt, Kevin Bacon, Jason Patric, Viltorio Gassman, Minnie Driver nebo dětská star Brad Renfro, to jednoznačně potvrzují. Shakes vypravěč příběhu, Michael, John a Tommy. Čtyři kamarádi, ministranti, uličníci, páni svého neopakovatelného světa. Až do chvíle, kdy se nevinné darebáctví změní na nehodu, při níž téměř zahyne člověk a oni se ocitnou ve Wilkinsonově nápravním ústavu. Stanou se z nich „spáči“, což je slangové označení pro nezletilého, odsouzeného na delší dobu než devět měsíců. Život hochů týraných, šikanovaných a znásilňovaných sadistickými strážci, se neodvolatelně změní. Stanou se obětmi systému, jenž dovoloval beztrestně zneužívat své svěřence. Děj pokračuje 15 let po opuštění ústavu, kdy je Shakes reportérem, Michael právník a Tommy a John, následkem prožitých hrůz, sklouznou na šikmou plochu a živí se jako dealeři drog a nájemní pistolníci. Ted‘ se všichni rozhodnou pomstít se za spáchaná a prožitá příkoří. Spáči jsou v mnoha ohledech silně znepokojivý příběh. „Vidíte Tommyho a Johna, jak chladnokrevně zabijí strážce Nokese,“ říká režisér. Vidíte nejhorší stránku jejich osobnosti, a přesto doufáte, že z toho vyváznou. Měli jsme před sebou nesnadný úkol získat soucit s vrahy. Jak získáte soucit s člověkem, kterého vidíte usmrtit jiného člověka? Nemůžete ho pořád připomínat jako malého nevinného chlapce nebo člověka v pasti; platícího cenu za zločin někoho jiného.“ Film Barryho Levinsona je film jak tématem tak zpracováním velmi nejednoznačný a burcující. kde o filmovou událost v pravém smyslu slova.

Hrají: Kevin Bacon, Brad Pitt, Robert De Niro, Dustin Hoffman, Ron Eldard, Minnie Driver, Vittorio Gassman, Terry Kinney, Bruno Kirby a další

Jazyk: česky, anglicky

Titulky: české

Formát: 16:9

Sobota 1. 3. 2008

Spy kids: Špioni v akci – Blesk

Špičkoví mezinárodní špióni Gregorio (Antonio Banderas) a Ingrid (Carla Gugino) Cortezovi se po čase stráveném poklidným rodinným životem mimo aktivní službu vrací do špionážních vod. Vzápětí jsou ale zajati nepřítelem. Kromě nich zmizelo i sedm dalších prvotřídních špiónů. Zdá se, že v tom má prsty techno-génius Fegan Floop se svými nevídanými vynálezy a přeměnami. Všechno nasvědčuje tomu, že osud Cortezových – a možná i celého světa – závisí na odvaze a akceschopnosti jejich dětí: Carmen a Juniho, žáků základní školy, jejichž špiónské vzdělání pochází nanejvýš z počítačových her. Mají však k dispozici například batohy s tryskovým pohonem, nadsvětelná letadla, příruční ponorky, elektrošokové žvýkačky, ale především své vynalézavé hlavy a sílu vzájemné lásky. Nezbývá než doufat, že velcí hrdinové se můžou skrývat i v malých postavách (malém balení nebo vydání).

Jako bonus vychází na DVD rozhovory, videoklip a upoutávka.

Hrají: Antonio Banderas, Carla Gugino, Alexa Vega, Alan Cumming, Daryl Sabara, Tony Shalhoub, Teri Hatcher, Cheech Marin, Robert Patrick, Danny Trejo, Mike Judge, Richard Linklater, George Clooney a další

Jazyk: česky, anglicky, slovensky

Titulky: české

Formát: 16:9

Neděle 2. 3. 2008

30 případů majora Zemana – Aha!

Předposlední epizoda s názvem Mimikry se odehrává v roce 1972. V parku je nalezeno mrtvé tělo studentky. Příčinou smrti bylo předávkování. Stopy vedou ke skupině Mimikry, která se chystá tajně unést letadlo pravidelné linky Praha – Karlovy Vary do Mnichova. Major Zeman
tuší, že se chystá něco nekalého. Nemá však žádnou přímou stopu ani důkaz.

Hrají: Ivana Andrlová, Vladimír Brabec, Jaroslav Drbohlav, Emil Horváth, Oldřich Kaiser, Ladislav Kazda, Blanka Křížová, Nataša Kucová, Jiří Kvasnička, Jiří Lábus a další

Poslední díl série – Růže pro Zemana – nás zavede do roku 1973. Major Zeman nalezne peněženku se zvláštním vzkazem od známého kapsáře. Zeman se rozhodne kapsáře navštívit, ale nalézá jej mrtvého s proraženou lebkou. Z banality se rázem stává velký případ a z peněženky důležitá stopa. Během vyšetřování začíná mít Zeman pocit, že jeho druh z nejvěrnějších, šéf StB Žitný, ho zrazuje…

Hrají: Ivana Andrlová, Josef Bek, Vladimír Brabec, Emil Horváth, Oldřich Janovský, Iva Janžurová, Jiří Kvasnička, František Němec a další

Jazyk: česky

Titulky: české pro neslyšící

Formát: 4:3

Pondělí 3. 3. 2008

Anglický pacient – Blesk

Zdravotní sestra Hana (Juliette Binoche) pečuje v pobořené vile kdesi v Itálii, dobývané americkou armádou, o neznámého vojáka s těžkými popáleninami (Ralph Fiennes). Pacient postupně odhaluje svou identitu, na kterou se kvůli tíživému pocitu viny snaží zapomenout. Vášnivé vzplanutí ke vdané Katharine (Kristin Scott Thomas) za války v severní Africe vedlo kartografa Almásyho od zrady ke zradě. Omluvou mu snad byla jen jeho posedlost a po letecké nehodě v poušti úporná snaha o záchranu Katharinina života. Přes Almásyho nadlidské úsilí však Katharine zemřela. Výčitky zohaveného pacienta prohlubuje náhodné setkání s novinářem Caravaggiem (Willem Dafoe), kterého udal Němcům. Tragickou atmosféru rámuje tragický konec rodícího se vztahu Hany a sikhského ženisty Kipa.

Jako bonus vychází na DVD upoutávka, fotogalerie a film o filmu.

Originální obal k DVD lze stáhnout na www.blesk.cz/dvd.

Hrají: Ralph Fiennes, Juliette Binoche, Willem Dafoe, Kristin Scott Thomas, Naveen Andrews, Colin Firth, Julian Wadham, Jürgen Prochnow a další

Jazyk: česky, anglicky

Titulky: české

Formát: 16:9

Fontána pre Zuzanu 3 – Aha!

Další osudy Zuzany, tentokrát z horké Afriky, kam se vypravila, aby pomohla příteli od nechtěné svatby. Na dva předchozí snímky nyní volně navazuje i díl třetí, odehrávající se v exotickém prostředí Viktoriiných vodopádů. Sem přijíždí Zuzana se svým kamarádem původně jako alibi, proč si nemůže vzít nevěstu, jemu určenou již od dětství. Jak už to tak ovšem bývá, vzájemné vztahy se komplikují. Z odmítané nevěsty se totiž vyklube krásná modelka a Zuzana potkává sympatického novináře. Snímek samozřejmě provází výborná muzika, na níž se podíleli Vašo Patejdl, Jožo Ráž, Ján Baláž, Laco Lučenič a Ibrahim Maiga.

Jako bonus vychází na DVD videoklip, texty, písničky a fotogalerie.

Hrají: Eva Vejmělková, Alessandro Coari, Marián Labuda, Ibrahim Maiga a další

Jazyk: česky, slovensky

Titulky: slovenské, anglické, české pro neslyšící

Formát: 16:9

Úterý 4. 3. 2008

Je třeba zabít Sekala – Blesk

Drama z léta roku 1943, tedy z období, kdy okupované Československo figurovalo na mapách coby Protektorát Čechy a Morava. Odehrává se v moravské vesnici Lakotice, kde není jediný Němec, kam válečné události jako by ani nedoléhaly. Sedlák Jura Baran, stíhaný gestapem, uprchl z rodných hor chudobného Valašska, aby se ukryl uprostřed žírné roviny Hané v Lakoticích. Jako cizinec nemá důvěru domácích. Lakotice jsou vesnička o pár staveních, kolem je mezi zlatými lány zrajícího obilí rozeseto dvanáct bohatých statků, jejichž majitelé žijí ve strachu ze Sekala. Je to nemanželský syn z jednoho statku. Má za sebou krušné dětství parchanta, kterým všichni pohrdají, nic mu nepatří, slušné děvče si ho ani nevšimne. Sekal je zatrpklý a krutý, nenávidí všechno a všechny. S Protektorátem přišel jeho čas. Udal už dva majitele statků ze zločinů proti Říši. Dostal za to jejich majetek, oni šli do koncentráku a na smrt. Z parchanta je největší sedlák a dává najevo, že dva statky mu nestačí…
Jako bonus vchází na DVD upoutávka, biografie a ocenění a fotogalerie z natáčení. Originální obal k DVD je možné stáhnout na na www.blesk.cz/dvd.

Hrají: Olaf Lubaszenko, Boguslaw Linda, Jiří Bartoška, Agnieszka Sitek, Vlasta Chramostová, Martin Sitta, Jiří Holý, Milan Riehs, Gustav Nezval, Gustav Vondráček, Zdeněk Kozák, Anton Šulík, Petra Lustigová

Jazyk: česky, polsky

Titulky: české

Formát: 4:3

Středa 5. 3. 2008

6. batalion – Sport

Skutečný příběh elitního 6. praporu pod velením podplukovníka Henryho Mucciho, který podniká odvážnou záchrannou misi. Vojáci cestují 30 mil za nepřátelskou linii aby osvobodili přes 500 amerických válečných zajatců z nechvalně proslulého japonského zajateckého tábora.

Jako bonus vychází na DVD filmová upoutávka. Originální obal k DVD je možné stáhnout na www.deniksport.cz v sekci „DVD obaly“.

Hrají: Benjamin Bratt, James Franco, Connie Nielsen, Joseph Fiennes, Marton Csokas, Logan Marshall-Green, Dale Dye, Jerome Ehlers a další

Jazyk: česky, anglicky

Titulky: české

Formát: 16:9

Nuda v Brně – Aha!

Dva mladí – Standa a Olinka se seznámí na sportovní olympiádě. Protože bydlí každý jinde (Olinka v Brně a Standa v Hlubúčkách), píší si každý den. Po roce této dopisové známosti napíše Olinka Standovi : „Stando, přijeď v sobotu na večeři a pokud budeš chtít, můžeš tady i spát.“ Do tohoto okamžiku vkládají oba velké naděje. Jenomže ještě nikdy s nikým nespali. Nastupují rady „Jak na to“. Začínají se odvíjet i příběhy dalších postav: Jarda – Standův bratr ho učí jak nasadit ochranu a ukazují si spolu v lékařském atlasu. Ženy z domu kde Olinka bydlí – každá poznala ten okamžik trochu jinak. Konečně nastane kýžené setkání. Všichni rádcové a další postavy v praxi sami ukazují, zda věta z Brněnské televizní inscenace z úvodu filmu „V Brně proběhne každý večer sto padesát tisíc souloží“ nadsazuje nebo ubírá. Každý z deseti hrdinů filmu dopadne jinak. Většinou hůře, než by chtěl.
Ve filmu hrají vedle již známých a oblíbených tváří i vynikající divadelní herci, kteří se sice už zabydleli na scénách Národního divadla, Hadivadla, Klicperova divadla a dalších, ale pro svůj věk budou široké veřejnosti teprve objeveni. Komedie je plná vkusného vtipu okolo sexu a erotiky. Mnoho sloganů filmu se jistě objeví a zůstane ve slovníku diváků. Životní výkon v roli Miroslava Norbachera podal Miroslav Donutil. Písně do filmu nazpívali Eva Urbanová a Richard Krajčo.

Jako bonus vyhází na DVD klip, film o filmu, biografie, fotogalerie, upoutávky a recenze.

Hrají: Kateřina Holánová, Jaroslava Pokorná, Jan Budař, Marek Daniel, Miroslav Donutil, Arnošt Goldflam, Pavel Liška, Jiří Pecha, Martin Pechlát, Ivana Hloužková, Richard Krajčo, Pavla Tomicová, Filip Rajmont

Jazyk: česky

Formát: 4:3

Čtvrtek 6. 3.

Profesionál – Blesk

Francouzského tajného agenta Josselina Josse Beaumonta pošlou do jisté africké země, aby tam odstranil diktátora Njalu. Politická situace se však radikálně změní a předtím nepohodlný diktátor se stane pro francouzskou vládu důležitou osobností. Tajná služba Josse zradí a africká vláda ho odsoudí za přípravu atentátu. Jossovi se po dvou letech podaří utéct a vrátit se do Francie, kde úmyslně informuje bývalé nadřízené, že splní svůj původní úkol a zabije prezidenta Njalu, který právě přicestoval na oficiální státní návštěvu. Tajná služba všemožně usiluje atentátu zabránit.

Originální obal k DVD je možné stáhnout na na www.blesk.cz/dvd.

Hrají: Jean-Paul Belmondo, Jean Desailly, Robert Hossein, Michel Beaune, Elisabeth Martini a další

Jazyk: česky, francouzsky

Titulky: české

Formát: 16:9

Pátek 7. 3. 2008

Obchodník se smrtí. – Aha!

Obchodník se smrtí je akční dobrodružný příběh podle skutečné události, který se odehrává ve světě mezinárodního obchodu se zbraněmi. Příběh filmu pojednává o pozoruhodných výkonech obchodníka se zbraněmi Yuriho Orlova (NICOLAS CAGE). Yuri, který se pohybuje v nejnebezpečnějších válečných zónách světa, hravě strčí do kapsy Interpol, svoje obchodní konkurenty a dokonce i zákazníky, mezi něž patří většina nejznámějších světových diktátorů. Jeho největším soupeřem se však nakonec stane vlastní svědomí.
„Skoro všechno, co se ve filmu děje, má skutečnou předlohu,“ říká Niccol. Vojenské helikoptéry, které byly prodávány jako záchranné, překupníci se zbraněmi, kteří měnili názvy a registrační údaje svých lodí přímo na moři, dobře známý obchodník se zbraněmi, který byl v Americe propuštěn z vazby za velmi podezřelých okolností, skutečnosti o masových krádežích sovětského vojenského arzenálu po pádu Sovětského svazu. To všechno je pravda. Ve filmu se podíváme do více než 13 zemí, jejichž prostředí dramaticky nasnímal kameraman Amir Mokri ve spolupráci s hlavním výtvarníkem Jeanem Vincentem Puzosem. „Kombinace jejich talentů nám napomohla věrně znázornit smutnou absurditu světa obchodu se zbraněmi“, říká režisér. Producent filmu Philippe Rousselet si velmi pochvaluje Puzosovu práci na realistických válečných ruinách, mezi nimiž Yuri Orlov buduje svou kariéru. Puzos si při jejich modelování musel vystačit s „pouhými 50 milióny dolarů“. Podle posledních informací se skutečný Yuri Orlov ukrývá na území Sýrie, některého z afrických států nebo v Karlových Varech.

Hrají: Nicolas Cage, Ethan Hawke, Jared Leto, Bridget Moynahan, Eamonn Walker, Ian Holm, Donald Sutherland a další

Jazyk: česky, anglicky

Titulky: české

Formát: 16:9

Sobota 8. 3. 2008

Asterix a Vikingové – Blesk

Náčelník galské vesničky obdrží od bratra naléhavou žádost o pomoc: učinit z jeho zženštilého syna Zničehonixe pravého muže. Mladíka po příjezdu do Galicie dostanou na starost Asterix a Obelix. Když sem však připlují bojovní Vikingové a překvapeného Zničehonixe unesou na daleký sever, našim oblíbeným hrdinům nezbývá, než vydat se šéfova synovce zachránit…

Jako bonus vychází na DVD fotogalerie, videoklip a upoutávka. Originální obal k DVD je možné stáhnout na na www.blesk.cz/dvd.

Jazyk: česky, francouzsky

Titulky: české, slovenské

Formát: 16:9

Neděle 9. 3. 2008

Podivuhodná dobrodružství Vladimíra Smolíka 2 – Aha!

Druhé pokračování dobrodružných vesmírných výletů Vladimíra Smolíka. Tentokrát navštíví ve své nafukovací raketě Proměnlivou planetu, Zrychlenou planetu a Planetu zločinu.

Hrají: Ládínek, Zorro, Pepa, Gábi a Týna Smolíkovi, Doktor Halíř a další…

Jazyk: česky, slovensky

Formát: 4:3

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

7 komentářů k “Oficiální přehled DVD deníků Blesk, Aha!, Sport a Nedělního Aha!, která vychází v období 25.2. – 9.3. 2008”

  1. LuFa: Si se nejak rozjel, tolik pismenek pohromade jsem od Tebe uz dlouho nevidel :D, ale dik za prehled, iCal z Google je posledni dobou dost neudrzovany :-(, alespon me to tak pripada.

  2. LuFa napsal:

    MaReK Olšavský: A bude snad postupem času ještě lépe :-).

  3. LuFa: Heh, nemáš co na práci? Jinak Spáče a Ocbhodníka se smrtí doporučuji, dost excelentně natočený filmy. Sekal je dost nepochopený film, přestože patří k tomu lepšímu co tu bylo natočeno.

  4. LuFa napsal:

    MaReK Olšavský: Spáče jsem viděl kdysi dávno v kině. Výborný film. Co jsem ale neviděl a co si koupím je Obchodník se smrtí. Sekala jsem viděl jednou v kině, jednou pak v TV. Líbil se mi moc.

  5. Sekal je parádní, Obchodník se smrtí mě taky nezklamal, Caige hrál velice dobře. Těším se na Profesionála, Belmondo v Nenapravitelném byl super, tak jsem zvědavý jaký bude v krimi filmu.

  6. LuFa napsal:

    Martin Stiborský: Profesionál je jeden z mých nej filmů s Belmondem. Pokud jsi ho ještě neviděl, tak rozhodně ke shlédnutí doporučuji.

  7. Jana napsal:

    Ahojky, objevila jsem v centru Liberce krámek a sice některé za trošičku dražší cenu, ale skoro všechny vydané DVD zde jsou k prodeji. Byla jsem moc ráda, protože jsem tam dokoupila hlavně dcerce vše, co jsem prošvihla:-)

Napište prosím komentář

You must be logged in to post a comment.