Dovolená v Egyptské Marsa Alam

Začátkem května odjíždíme s rodinou na dovolenou.
Shodli jsme se, že nejlepší pro nás bude Egypt. Kluci si zašnorchlujou a já se můžu válet.

Vybírali jsme destinaci. Jelikož chceme jet hlavně kvůli potápění, tak jsme vybrali oblast zvanou Marsa Alam. Z Čech tam létají cestovky teprve chvíli – dřív se muselo z Hurghady jet ještě 250 km na jih, ale nyní se přistává už přímo v Marse. Je to poměrně nedotčená oblast – korály jsou hned u hotelu, ale zase na druhou stranu to je vše – žádný městečka, krámky.
Z katalogu jsme vybrali krásnej hotel Badawia. (Asi už se někteří z vás začínají smát.) Před pár týdny se totiž na netu a později i v tv objevily recenze a informace:

….nádobí špinavé, takže jsem si musel nádobí vybírat. Prožili jsme tam těžké střevní onemocnění, třicet lidí bylo odvezeno do nemocnice na kapačky a jedna holčička musela být odvezena až do Hurghády…

….Manžel už v pátek večer dostal vysokou teplotu se zimnicí, průjem, zvracení. Skončil spolu s dalšími 24 v nemocnici na kapačkách, injekcích. Další lidé se léčili v hotelu. Celkem nemocných přes 30 Čechů, pak téměř všichni Poláci, italští animátoři, dokonce i egyptští delegáti. Manžel dostal léky, které mu pomohly k tomu, že byl schopen transportu domů. Zde musely být tyto léky vysazeny z důvodu rozleptání sliznice v ústech a téměř přestal mluvit. Znovu má velké zdravotní problémy, je léčen na infekčním oddělení…
(recenze převzaty ze stránek ORBION.CZ)

No, koukali jsme na to trochu v šoku.Z tolika hotelů jsme si vybrali zrovna tenhle! Ale hlavně jsme ty lidi litovali.

Brzo na to nám zatelefonovali z cestovní kanceláře Exim tours, že nám nabízejí jiné hotely – ve stejné oblasti. A tak jsme pročítali recenze od lidí, co se právě vrátili. Nakonec jsme si vybrali hotel Holiday Beach Resort. Je o trochu levnější než Badawia, ale s vrácením rozdílu od cestovky nebyly žádné problémy.

V květnu dám vědět, jestli se na dvakrát vybíraná dovolená vydařila.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

2 komentářů k “Dovolená v Egyptské Marsa Alam”

  1. LuFa napsal:

    Ber to Deno tak, že jedete do Egypta, kde jsou tyto podmínky místním obyvatelům vlastní. Nač tedy očekávat luxus západní civilizace.

    K přečtení pak ještě doporučuji: Kuriózní stížnosti turistů: nedostatek sněhu, přebytek písku i ryby v moři

  2. tessy napsal:

    Ve svém příspěvku jste citoval právě z mojí recenze. My jsme si to tam užili se vší parádou, vraceli jsme se 17.3. a dnes je 4.5., manžel stále pobíhá po doktorech, 30.4. byl na dalších testech na infekčním, a to není sám, je jich většina co stále nejsou OK. Po vlastní zkušenosti si myslím, že jste udělali s výměnou hotelu dobře. Je trochu sice absurdní, že Vám sama CK volala a nabízela změnu hotelu, když nám ve vyřízení reklamace tvrdí, jak je v hotelu vše naprosto v pořádku a náš pobyt nemá přímou souvislost s onemocněním salmonelozou. Kdyby to byl jen jeden člověk, možná bych tomu i snad věřila. Ale takové velké množství nemocných v jeden den ve stejném hotelu a u nikoho to nemá přičinnou souvislost??? CK Exim tour se nám jen vysmívá ve svých vyjádřeních k našim reklamacím. Údajně patří právem do 4 hv. hotelu, ale sami jej přeřadili jen jako 3 hv., hodně si protiřečí. Vytahat z nás peníze, to je v pořádku, ale nést za situaci odpovědnost, to už se jim nelíbí. Cestovali jsme s nimi opravdu hodně pravidleně, ale už ne a to mohu říct za všech cca 45 dalších lid, kteří tam byli s námi. Buďte rádi, že tam nejedete.

Napište prosím komentář

You must be logged in to post a comment.