Z dovolené v Českém Krumlově očima Gabči

Asi před 2měsíci jsme plánovali dovolenou, nápadů mraky, ale rozhodnutí padlo až v době, kdy jsme koupili dětem časopis Princezna, kde byla pozvánka na Princeznovský bál. Kdyby se konal v Dolní Horní, zřejmě bych si to rozmyslela, ale místo konání Český Krumlov, mě přesvědčilo.

Už jen to, že leží v Jižních Čechách, kde jsem byla jen na zkouškách na výšku v Českých Budějovicích. Co vlastně můžu dětem říct o místě, kam jedem? Cestou jsem je zaúkolovala hlášením objevů vody, říkala jsem jim, že jedem do kraje Rybníků, takže sebemenší vodní plocha větší než kaluž byla provázena s nadšením a pokřikem „rybník.“

Co jsem věděla o Českém Krumlově bylo,že je tu hrad a zámek, že je to hezké město.

Možnost ubytování

Zvažovali jsme dobu pobytu na víkend, ale týden dovolené, proč ne? Zbývalo dořešit ubytování nabízí se možnost v penzionu podle rozsahu služeb kolem 700,- Kč za osobu a den, ale ceny jsou většinou vyšší. Lukymu byl doporučen za 1000,- Kč za osobu a den ale proč platit, za luxus, když nápadů, jak utratit peníze je dost, navrhla jsem něco levnějšího.

Luky našel na netu Ubytovnu za 200,- Kč za dospělou osobu a den (pozn. LuFa: děti do šesti let neplatí nic a tak nás ubytovaní pro celou rodinu stojí 400,- Kč).

ubytovna-CK-01

Měl obavy, že mně nebude stačit 3-lůžkový pokoj pro 2dospělé a 2děti, kde je společná koupelna a WC na chodbě. Jsem téměř odkojena na ubytovnách od nemocnice, kde v některých to bylo zrovna tak. Jinde byla možnost ubytování typu buňky, kde byly pro 2pokoje společné WC a koupelna, takže i trocha nostalgie rozhodla. Po různých zpochybňovacích pokusech ve mně nahlodala veverka možnost, že se může jednat o horší typ ubytovny smrdějící až na silnici.

Ubytovna na vlastní oči

Když jsme po chvíli pátrání objevili naše přechodné útočiště byli jsme opravdu příjemně překvapeni.

ubytovna-CK-02

Budova zvenčí skromná, ale čistá a totéž se dá říct i dojmu po vkročení na dlouhou chodbu hustě lemovanou dveřma a u každých vypínač k chodbě, pokoj prostorný uvnitř umyvadlo skříň modernějšího typu 3 válendy stolek s dvěma židlemi v rohu pokojová květina.

ubytovna-CK-03

Tak to jsem byla moc ráda, že se realita ztotožnila spíše s tou nejlepší představou. Ještě zkouknout WC a koupelnu.

Všude čisto naleštěno, že jsem opravdu zírala. Ve společné kuchyňce mikrovlnka, varná konvice menší trouba se 2plotenkovým vařičem dokonce i automatická pračka, no nemyslete si, že jsem ji nikdy neviděla, ale takto vybavenou kuchyňku, jsem opravdu nečekala. Lednice s mražákem super, zatímco v nemocniční ubytovně se mi ledacos ztratilo tu zatím nic. Ale je to o lidech.

Malé připomínky

No abych nebyla tak omezená, jak pochodující neomezená reklama, ženská vžycky najde, co udělat jinak, tak přece.

Napadlo mě, že pokud se chystáte stavět ubytovnu lepší by bylo umístit sprchy dozadu a WC dopředu ke dveřím vedoucím do těchto prostor. Ze dvou důvodů, když se jdete sprchovat, jdete v klidu, ale takový dětský orkán, když letí na toaletu, čím blíž, tím líp.

No a za druhé, když vyjdete ze sprchy a chcete se utřít, pokud nejste jako pes známe, takové jedince nebudu jmenovat že ano, kteří i ručník vypraný v aviváži považují za tak drsný, že by mohl být novodobým mučícím nástrojem, tak v tomto případě musím dát za pravdu svému drahému, že je lepší se neutírat, jinak vás můžou ťafnout dveře, které rozrazí zběsilé dítě spěchající na toaletu, ale pokud nestojíte za dveřma a prozíravě si stoupnete dál ode dveří budete mít dost místa.

Nevýhodou je, že vaše přednosti může okukovat malý capart, který jde s mámou na WC ale nad to se dokážem povznést, co se v mládí naučí s tím ho škola nemučí. No abych to shrnula, shrnovací dveře sprcha má přes ně jde jen mírně vidět, ale oblečení tam nevemete sic byste ho měli mokré.

Ti z vás co nejsou puritáni řeknou proBoha, co to ta ženská řeší, tak abyste věděli nevím, kdo bude tohle číst, tak abyste neřekli, že jsem vás nevarovala, no děti musím varovat jen před vroubkem spíš dvěma schůdkama, které číhají uprostřed chodby. Jo a v kuchyňce je jeden stůl 2 židle a pár talířů, z nichž jen jeden bez zlatého okraje použitelný do mikrovlnky, tak si pokud chcete něco ohřát vemte sebou talíř nezaručuju vám, že ten jeden někdo nerozbije. Je tu i nějaký hrnec, pár příborů to vše na stole, skříňka chybí, ale za ty peníze,stejně super.
Je to tu prima

Pokud jste se rozhodli využít tuto ubytovnu,kde je možné zapůjčit i TV, a neodradily vás moje malé blbé připomínky tak vám garantuju, že budete spokojeni, protože mi jsme a moc a obdivuji paní správcovou tak čisto útulno až jsem měla dojem, že tu jsme jediní narušitelé my, v kuchyni pár drobků z rohlíku po našich dětech a předtím krásně čisto. A necítím ani zápach z cigaret v ubytovně je kouření zakázáno. A je to tu tak příjemné až se stydím za obavu ze smradlavé ubytovny. Přijeďte se přesvědčit.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

4 komentářů k “Z dovolené v Českém Krumlově očima Gabči”

  1. Stepan Faltynek napsal:

    Krásně působivý popis, určitě vám dají za pozitivní reklamu slevu:)
    Těšíme se na další zážitky očima Gabči a přejeme hezkou dovču.
    Š.

  2. boris napsal:

    vzdáleně to připomíná ústav pro mladistvé deliventy, jen ty mříže chybí

  3. Klára napsal:

    Ahoj,
    není vám tam vedro? Mám pocit, že tam bude hrozný teplo, ne?!? Jinak to vypadá ok, něco pro mě:-)

  4. Lemik napsal:

    Já jsem docela vysazený na toaletu na pokoji. Bez té se bohužel neobejdu… Takové ranní počteníčko… (pánové rozumí, že?)

Napište prosím komentář

You must be logged in to post a comment.