Reklama v CineStar – drzost největší

Díky komentáři Hurriho v minlém příspěvku Řekněme vnuceným reklamám v kině NE (položení dotazu k posouzení právníkem na server spotrebitel.cz), jsem se dostal na stránku která má co říct k tomu, proč reklamy v CineStar (REKLAMA V CINESTAR). Na odkazované stránce se současným i potencionálním inzerentům vysvětluje, proč reklama právě v CineStar.

S přihlédnutím k ceně vstupného, která převyšuje 100,- Kč, mi celá odkazovaná stránka přijde jako do nebe volající drzost.

Cituji:

Otázka: proč kinoreklama v CineStaru?

Odpověď: protože funguje!

a dále se k podpoře odpovědi píše:

„výhodné CPV (Cost Per Viewer) = cena za zásah jednoho diváka“

Ještě aby ne, když je divák přinucen reklamu sledovat.

Další otázka pak zní, proč kino reklama funguje?

Jednou z odpovědí je i:

„šest z deseti návštěvníků můžeme označit za „kinoreklamožrouty„ – kinoreklamu aktivně sledují a nevadí jim“

Kde tento údaj vzali nevím (jako zdroje výzkumu jsou uváděny Cinexpress ve spolupráci s Palacemedia a TNSFactum). Možná se přeci jen mýlím, nechce se mi tomu ale stejně moc věřit.

Další řádky si prosím přečtěte sami.

Pokud jste ještě nekliknuli na odkaz v článku, tak zmiňovanou stránku neleznete zde: stránka o reklamě v CineStar

Těším se na vaše komentáře k tématu.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

17 komentářů k “Reklama v CineStar – drzost největší”

  1. tik napsal:

    ta stranka je dost drsna. V kine me nevadi upoutavky na priste – ale reklamy na praci prasky/sporitelny atd (a nejlepe v prodlouzene verzi) jsou pro me k nepreziti.
    Ale vzhledem k mnozstvi pro me zajimavych filmu v posledni dobe jsem v klidu – v kine jsem letos nebyl, tudiz nejsem bohaty reklamozrout. ;)
    Nehlede na to, ze kvuli reklamam i TV nahravam a pak reklamy preskakuju.

  2. hurri napsal:

    Musíš číst až do konce: „Zdroje výzkumu: Cinexpress ve spolupráci s Palacemedia a TNSFactum“

  3. LuFa napsal:

    OK hurri, myslím, že co jsem psal nebylo v rozporu s tvou poznámkou. Osobně se domnívám, že text na zmiňované stránce CineStar nerozporuje. Cinexpress, který je uváděn jako zpracovatel výzkumu stojí nad CineStar.

    Nicméně, příspěvek jsem trochu opravil, tak aby vzal v potaz zdroje výzkumu.

  4. honny napsal:

    no tak… „Nelíbí se? Nechoď sem.“

  5. LuFa napsal:

    to honny: souhlas, ale na zákládě čeho se mám rozhodnout, jestli půjdu, nebo ne? Jak jsem psal již několikrát, chybí informace o délce promítání reklamního pásma.

    Jinak pro informaci, do kin chodím relativně často, ale s tak dlouhým a nudným reklamním pásmem, jaké bylo u Vratných lahví jsem se nesetkal.

  6. mv napsal:

    Proboha pochop, že tu informaci o délce reklam sami dobrovolně sdělovat nebudou, protože by byli sami proti sobě. Pak by spousta lidí šla do sálu až po reklamách a oni tu reklamu neprodali, nebo prodali ale podstatně levněji.

    Že reklamu dávají se nám nemusí líbit, ale bez ní se bohužel neuživí. Zákon ji – pokud vím – nezakazuje.

    Mimochodem, kdybys stránky Cinestaru četl pozorně minimálně jednu zmínku o reklamách bys tam našel (u programu):

    V případě, že čistá minutová délka promítaného filmu bez reklamního bloku přesahuje 150 minut,
    může být k cenám vstupenek připojen příplatek 10,-Kč.

  7. LuFa napsal:

    to mv: Proboha pochop, že já jako platící zákazník budu proti sobě, když budu mlčet a trpět v budoucnu i delší reklamní bloky, než 20. minutové.

    100% víš, že se kino neuživí, když se začne do programu uvádět délka reklamního bloku, nebo když si pro reklamní bloky vyhradí konstantní čas před začátkem divákem očekávané produkce?

    Z výzkumu prováděného společností Cinexpress se přece píše:

    “šest z deseti návštěvníků můžeme označit za „kinoreklamožrouty„ – kinoreklamu aktivně sledují a nevadí jim”

    To znamená že 60% kinoreklamožroutů bude dál chodit na reklamní blok. To je malo? :-D.

    K tebou uváděné zmínce o reklamě v programu. Co jsem se z toho o délce trvání reklamy dozvěděl? Zhola nic. Nebo snad mezi řádky čteš, diváku pozor, reklama bude trvat 20 minut? :-).

  8. mv napsal:

    1. Moc dobře vědí, že reklamy nemůžou natahovat do nekonečna, lidi by přestali chodit úplně a to by je odrovnalo.

    2. Když ten čas reklam uvedou, ano 60% lidí bude dál chodit na reklamní blok (podle mě ve skutečnosti méně, ale to je jedno). Co to bude znamenat? Že cinestar reklamu prodá jen za 60% peněz. Aby stejně vydělal, nakoupí o to více reklamy. Uvede do programu, že reklama bude 40 minut a ne 20 a přijde na ni ještě méně lidí. Takhle to půjde dokola tak dlouho až neprodá žádnou reklamu a tudíž se neuživí. Opravdu je tak těžké to domyslet?

    3. Dozvěděl ses, že tam reklama bude. Čili nějaké klamání spotřebitele, o kterém jsi psal, je nesmysl.

  9. LuFa napsal:

    to mv:

    1. Nevím co vědí, ať mi na to odpoví. Zatím se tak nestalo.

    2. Stále nechápu, proč si myslíš, že se neuživí? Jsou snad teď na hranici krachu?

    3. Ano, jak jsem už několikrát psal, krátkou reklamu na pár minut beru. Ale 20 minut je až přespříliš. Na to by se upozorňovat mělo. Z toho důvodu se cítím jako spotřebitel oklamán.

    btw: chodíš do multiplexu? jak často?

  10. mv napsal:

    1. Na to stačí selský rozum.

    2. Do kin chodí čím dál míň lidí. A i kdyby ne, je to příležitost, jak si zvýšit příjmy, byli by hloupí, kdyby ji nevyužili. Možná tě to překvapí, ale oni tu nejsou od toho, abychom se my měli kde koukat na filmy, ale od toho aby oni vydělali, filmy jsou jen prostředek.

    3. To není o délce. Jdeš do kina a seš informován o tom, že před filmem budou reklamy. Máš možnost volby, jestli tam půjdeš nebo ne. To není žádné klamání. Tvůj pocit je jen tvůj pocit.

    BTW: Chodil jsem poměrně dost, teď už míň. Reklamy před filmem mi vadily, ale ne natolik, abych kvůli nim ztrácel další čas. Navíc, když už jdu do kina, neřeším, jestli to skončí přesně v tolik a tolik. Stejně jako u koncertu, nebo jakékoliv jiné zábavy.

  11. hurri napsal:

    Už se poprali? Už se poprali?

  12. LuFa napsal:

    to mv

    1. ok, takže je zapotřebí s tím něco dělat :-).

    2. Možná tě to překvapí, ale mě jako spotřebitele zajímá, co za své peníze dostanu. Pokud je chci dát za možnost shlédnout film, nechci u toho žádné dlouhé reklamy, které mi berou čas.

    3. Jasně, takže pokud příjdeš třeba do restaurace. Předem zaplatíš za oběd a pak budeš půl hoďky čekat, než si tě začne kdokoliv všímat, co uděláš? Možná ti to opět vadit nebude, protože jsi rád, že vůbec jídlo dostaneš. Já takový bohužel nejsem.

    BTW: to tedy znamená, že jsem hloupý, když jdu do kina tehdy, když nemám zrovna celý večer volno?

  13. LuFa napsal:

    hurri: Zatím se zdraví :-).

  14. mv napsal:

    1. K tomu nemám co bych dodal, to je pořád dokola…

    2. Koupí vstupenky jsi přistoupil na návrh smlouvy s Cinestarem. Cinestar tě před uzavřením smlouvy informoval, že vstupenka je na představení, které zahrnuje ten a ten film a reklamní blok před ním. Cinestar, tě k uzavření smlouvy nenutil. Cinestar ti netrvdil, že představení skončí přesně v tolik a tolik hodin. Můžeš mi říci, kde v tom je to klamání spotřebitele?

    3. Demagogie, to co popisuješ, je úplně jiný případ.

    BTW: Já jsem psal něco jiného, přeber si to jak chceš.

    PS: Tohle je moje poslední reakce, tvoje argumenty jdou úplně mimo moje, odpovídáš na něco jiného než píšu. Nemá to cenu. Howgh.

  15. LuFa napsal:

    to mv:

    Souhlas, je to s tebou stále dokola :-). Naštěstí jsou lidé, kteří se mnou souhlasí, takže to co píší, zas tak hloupé není. Prostě máš na věc jiný nazor, který ti neberu a ani brát nechci.

    PS: Díky moc za tvou poslední reakci k tomuto příspevku.

  16. pepa napsal:

    Dneska jsem byl v ostravě a to co jsem zažil nepřeji nikomu.
    Pokud jsi chceš zarezervovat vstupenku tak telefonicky to nejde u pokladny ti řeknou nemame čas a pulka lidi tam jse vesele směje obsluha ta je tak ochotna jak uřednici na uřadech
    no a ktym reklamám ješte by ti hejsci měli platit za ten brak
    prostě cinestar tady nema co dělat at tahne odkud přišla.

  17. Sandic napsal:

    Píše se rok 2016. Film (premiéra) stojí 175 plus 20 nějaká záhadná přirážka (typické dělení cen, není to nakonec podvod podle zákona?) čili 195, to jest vlastně 200 Kč. Za jeden film. S titulkama. Bych se musel rozeběhnout a hlavou aspoň třikrát vrazit do zdi Cinestaru, abych na tohle přistoupil. V životě mě tam už neuvidí.

Napište prosím komentář

You must be logged in to post a comment.