Takhle se vydělávají peníze

„Takhle se Lukáši vydělávají peníze,“ říkal mi zhruba před čtrnácti dni známý a jeho ruka ukazovala k nedbalé konstrukci s plechovkami viz. obrázek.

hazeni na plechovky

Princip výdělku byl jednoduchý. Deset na sobě naskládaných plechovek. Tři hody míčkem za 25,- Kč a úkol, shodit všechny plechovky. Komu se to povedlo, mohl si vybrat láhev alkoholu z nižší poličky.

Jak jsem tam chvíli atrakci sledoval, lidi házeli a házeli a jen málo kdy trefili.

Ano, našel, se jeden borec, kterému šli hody mimořádně dobře. Přišel, dal 25,- Kč a láhev měl doma. Za chvíli se vrátil, zaplatil, láhev mu o jednu plechovku utekla. Zaplatil tedy znovu a zas měl bez problémů láhev. Když si pak chtěl tento borec zaplatit další míčky, aby mohl ve svém úspěšném lahvotažení pokračovat, byl taktně upozorněn provozovatelem, že takto jako né. Házet umí, ale atrakce prodělávat nemůže. Po tomto upozornění již borec neházel.

Ať tak nebo tak, v tu chvíli, co jsem atrakci pozoroval, mi připadlo, že provozovatel musí skutečně dobře vydělávat. Náklady na provoz žádné. Při 25,- Kč za tři hody obrat relativně slušný, vydaných výher minimum.

Nezbylo mi tedy, než dát známému za pravdu, takhle se fakt vydělávají peníze.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

14 komentářů k “Takhle se vydělávají peníze”

  1. hurri napsal:

    Jo jo, na hlouposti lidí se vydělávat musí.
    Kolikrát si házel?

  2. LuFa napsal:

    hurri: no, být tam na tři hody jedna plechovka, asi bych si i hodil, takto jsem si házení nechal ujít :-D.

  3. Standa napsal:

    Ja bych vyhrat ani nechtel, podle celkovy kvality „atrakce“ soudim, ze by to bylo o oci.

  4. (teta) Klárka napsal:

    :oD

  5. Stava napsal:

    Jinak fakt stále LuFo nechápu, co řešíš. Pokud si člověk hod koupí za prachy co stojí, bude mu dobře. Smysl cokoliv řešit nastane až v případě, pokud si člověk hod koupí a flaska bude prazdna, bude mít problémy a tak. :)

  6. LuFa napsal:

    Stava: Z obsahu příspěvku mi není zřejmé, že bych se v něm cokoliv snažil řešit. Pouze popisuji jednu z mnoha pouťových atrakcí a dávám za pravdu známému, který mě na ni upozornil slovy, že takto se vydělávají peníze. To je vše ;-).

  7. Stava napsal:

    to Lufa:

    no, snazil jsem se o parodii stejneho komentare od tebe na mem blogu, evidentne se nezdarilo :)

  8. LuFa napsal:

    to Stava:

    že jde o parodii mého komentáře k tvému článku jsem pochopil, bohužel, příspěvek kam jsi ho umístil má trochu jiný charakter a tak by neznalý čtenář nevěděl.

  9. David napsal:

    Super :) business jako business, ja to zkousel na pouti jako maly kluk, na ty krouzky co se hazeli na ruzne ceny, dokonce jsem si vybrecel doma takove ty umele husy a trenoval na nich hody, ale nikdy jsem nic nevyhral. Nakonec se provalilo, ze kolotocari meli schvalne siroke nastavce kam se meli kruhy ukladat a bylo po akci :))

  10. LuFa napsal:

    David: Kruhy jsem také viděl. Že mají ale široké nástavce, jsem si nějak nevšiml. Příště se na to zaměřím a třeba vyfotím. Díky za info ;-).

  11. vz1966 napsal:

    Lukáši Faltýnku!
    Když podle tebe komedianti tak snadno vydělávají peníze, proč se tím neživíš taky? Kritizovat umí kdejaký balda. Živ takhle „snadno“ sebe i svoji rodinu aspoň 1 rok a pak nám tady slož účty jak moc si zbohatnul.
    Prozatím si nás tady všechny přesvědčil spíš o tom, jaký si ubožák a vsadím se že školu a titul si poctivě nevychodil, ale že ti ji podvodem kopili tvoji rodiče a těm komediantům (sice nevím co?) závidíš. Chrapouni jako ty poukazují na okrádání na jednom rohlíku v řádech desetihaléřů. Přitom sami rozkrádají naši zemi ne v milonech ale až ve stovkách miliard (100.000.000.000,-Kč pro tvoji informaci).

  12. Korandová Vlasta napsal:

    Vážení a co takhle prostá zábava ? Já když půjdu na pouť, tak tohle je zrovna to,co by mě pobavilo :-)

  13. Novák Jiří napsal:

    Dobrý den,toto unikum je opravdu hruza ale nikdo přeci nikoho nenutí toto hrát,kdo chce at si hodí a kdo ne tak se alespon tomuto monstru zasměje.Jinak je to o lakomosti čechu vyhrát flašku za 25kč,viz kdysi skořápky a jugoši,taky rychle pod vidinou vyhraných peněz češi jak idioti tam nechaly pak celou vyplatu.Ale to byl podvod a tohle se mi zdá docela ferový.

  14. Kludský Jan napsal:

    Važený pane Faltýnku,nevím jestli je to vaše pravé jméno,ale Faltynkové jsou taky ze světského rodu,ale protože neveřím že je to vaše pravé jméno,tak ho nezneužívejte a podepište se svým pravým jménem.Taktéž je možné že vás váš otec asi potulný komediant vás zplodil někde za maringotkou s vaší maminkou a dál už asi o něm nic nevíte,takže timto pramení vaše nenávist ke všemu svetskému.S pozdravem Kludský jan

Napište prosím komentář

You must be logged in to post a comment.