„Nejradši bych se nevrátila,“ řekla a odletěla se Sky Europe

Někdy říkáme strašné nesmysly:
„Třeba mě vyhoděj a bude klid.“
Pokud se tak stane, nevíme jak dál a tiše závidíme těm, co zůstali. Neklid teprv začíná.
„Nejradši bych se nevrátila.“ řekla a minulý týden odletěla se Sky Europe. Měla štěstí, že odletěla, protože si užívá dovolenou a nic neví. Chodí s batohem po světě, nemá mobil, nechodí na email a řeči domorodců nerozumí. Zajímalo by mě, jak rychle se k ní informace o Sky Europe dostane.

Tak se jí to vyplnilo, ona se jen tak nevrátí, napadlo mne. Říkala si o to. Přála si to.

Konec letů se Sky Europe ale přináší obrovskou příležitost a reklamu pro Wizz air, Smart Wings i chudáky ČSA. Jsou lidi, kteří o Wizz air nikdy neslyšeli až dnes:

Nízkonákladová společnost Wizz Air, která v Praze bázuje 2 letadla Airbus A320, oznámila, že poskytne alternativní lety pasažérům zasaženým zastavením letů SkyEurope. John Stephenson, výkonný viceprezident Wizz Air, k tomu řekl: „Nejedná se rozhodně o nic neočekávaného. Tato událost podtrhuje kritický význam silné kontroly nákladů, obzvláště pak v době finanční krize. Ekonomická recese tak znovu zrychlila v letecké přepravě proces konsolidace, který ještě ani zdaleka nekončí.“ Cestujícím, kteří mají platnou letenku na zrušené lety u SkyEurope s datem odletu mezi 01.09.2009 a 26.03.2010, Wizz Air nabízí zvláštní záchranný balíček v ceně 30 EUR za jednosměrný let včetně základních poplatků a daní. Aby pasažéři mohli využít tuto nabídku, musí navštívit stránky dopravce nebo zavolat na jeho českou infolinku (246 019 709). Rezervace náhradního letu musí být provedena nejpozději do 15. září. Alternativou k letům SkyEurope jsou linky Wizz Airu do Eindhovenu, Bergama, Burgasu, Neapole, Charleroi (Brusel), Malmö, Říma, Londýna, Neapole, Beauvais (Paříž), Soluně a Trevisa. Cestující však musí počítat s tím, že Wizz Air na většině z tras nelétá příliš často a počet volných míst v letadlech pro postižené pasažéry je limitován. S nabídkou přišel i Travel Service (Smart Wings), všem pasažérům SkyEurope, kteří se prokáží platnou rezervací se SkyEurope, nabízí letenky do Paříže (Charles de Gaulle), Říma, Valencie a Malagy za 49 euro za jeden směr včetně všech poplatků a daní. ČSA nabízí klientům SkyEurope v závislosti na volných místech v letadlech jednosměrné letenky za 50 euro.
Zdroj www.planes.cz

Konkurence zareagovala rychle a eticky, škoda jen, že jsou jak telefonní tak letecké linky přetíženy. Držíme palce.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Napište prosím komentář

You must be logged in to post a comment.