Anglie – víkendová plavba po kanále

Po článku o Cambridge přidávám další. Plavby po kanálech mě na starém kontinentě zaujaly.

Sejít se se známými, oslavit narozeniny, nebo prostě vypadnout z města. To jsou důvody, proč se na kanále severně od Londýna prohání jedna „narrow ship“ (canal boat) za druhou. Jedná se o poměrně dlouhé a úzké lodě. Lidé je buď vlastní, místo chalupy, nebo si ji můžou na určitou dobu pronajmout. Na lodi se dá i spát, jíst, pít, opékat, pěstovat květiny, prakticky cokoli. Na noc se loď ukotví.

Lehce dosažitelná lokace v srdci hlavního města, umožňuje skrytým londýnským trasám nabídnout bohatou historii a možnosti výletů, které jsou velice vzdálené obvyklému shonu. Kanály Grand Union, Regent a řeky Lee a Stort tvoří zelený koridor vinoucí se centrem Londýna a vedoucí přímo do vnitrozemního kraje Hertfordshire.

Dohromady nabízejí více než 100 kilometrů procházek, výletů na kolech, rybaření, plavení na lodích, divoké přírody, místních tradic a mnoho jiného. Můžete také dát přednost klidnému plavení po poklidných vodách nebo relaxovat u pití a jídla v nábřežních hospůdkách.

Tajemství londýnských vodních tras.

Projížďka není žádný relax, na kanále jsou četné plavební komory, při jejichž otevření, napuštění, proplutí, uzavření se posádka pěkně zapotí.

Canál vede malebnými městečky v Hertfordshire, proto je možno plavbu pojmout i jako poznávací. Podél kanálů vedou i pěšiny pro pěší, cyklisty nebo kočárky.

Fotky jsou z úseku Hertford – Ware.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

2 komentářů k “Anglie – víkendová plavba po kanále”

  1. Lenka napsal:

    Fotky jsou pěkný. My jsme loni v rámci rodinný oslavy měli objednanej kolesovej parník, co jezdí v Hradci k Hučáku. Bylo to oproti Hertfordshiru určitě malý, ale taky docela pěkný.

  2. Ondra napsal:

    Ahojky, Klári, fotky pěkný povídání pěkný reportážový, muselo tam bejt moc fajn…

Napište prosím komentář

You must be logged in to post a comment.