Jindřišská jako před 60ti lety

Kdo se procházel na konci minulého týdne po Jindřišské, určitě si všiml, že tam něco nesedí. Na první letmý pohled mě zaujaly staré krámky a jejich výlohy. Vše krásné malované, například Galanterie, či Prodejna jízdních kol. Kdo bude v centru Prahy a v dnešní době nakupovat v Galanterii, napadlo mě ihned. Avšak u výlohy s velocipédy už mi to docházelo. Následovala prodejna řeznictví, kde se houpaly dvě opravdické půlky prasat. Kolem poletovaly mouchy…

Na zastávce tramvají v Jindřišské přibyla cedule:Stanice elektrické dráhy.

Jindřišká se připravovala na filmování, ale jaké?
To mi osvětlila MF dnes. O víkendu ze probíhalo natáčení filmu 3 sezony v pekle. Film je inspirován mládím básníka Egona Bondyho.

Děj se odehrává v roce 1947, kdy si představitel hlavní role, Kryštof Hádek, vychutnával poválečnou náladu nadějí. Stejně tak prochází i na podzim roku 1949, to už jsou však některé výlohy zabedněné….

Film se objeví v kinech zhruba za rok.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

3 komentářů k “Jindřišská jako před 60ti lety”

  1. LuFa napsal:

    Hezký návrat do minulosti a krásné fotky. Měla jsi Klárko štěstí, že jsi něco takového potkala.

  2. Super, taky bych koukal. :-)

  3. tlampač napsal:

    Kdybychom byli normální národ tak na takovéhle uličky bychom lákali cizince. Na genia loci který Praha úspěšně poztrácela pod přílivem mafiánského kapitálu z Itálie Albánie Srbska a Ruska.
    Dnes už by to byl jen kýč a kalkul, ale před 20 lety to měla být podnikatelská idea a úspěch by se dostavil. Rád se koukám třeba na Zvětšeninu, tam je starý Londýn ze 60tých nebo i filmy od Passera a Papouška tam je zase ta stará dobrá Praha …

Napište prosím komentář

You must be logged in to post a comment.