Většinu uživatelů používání produktů Microsoft zřejmě otupí

Jak jinak si mám totiž vysvětlit pondělní tvrzení, kdy se mi Hurri zmínil, jak jsou Open Office hrozné, když se mu v nich nezadařilo udělat nějaký graf. Nakonec ho prý ke spokojenosti všem musel udělat v Excelu, kde to šlo jak po másle.

No nevím, mě s produkty Microsoftu nejde tak jak bych si představoval udělat téměř nic. Takže volím cestu kompromisů a programech od Microsoftu toho moc nežádám. Také se už ani nepozastavuji nad spoustou výstražných a informačních hlášek, kterou mi každou chvíli vyskočí na obrazovku.

V pondělí a odpoledne a včera jsem však udělal výjimku a výstražných a informačních hlášek jsem si snažil všímat, nejenom je naučeně odklikávat a ejhle, vyrojilo se Microsoft hloupostí jak máku.

Posuďte sami. První dvě prapodivné hlášky mě oznámil Microsoft Office Word.

Co si myslet o hlášce: Word has insufficient memory. You will not be able to undo this action once it is completed. Do you want to continue?

A dále ho o hlášce, která nastala po restartu OS (tj. jak se doporučuje, raději se vystoupilo a nastoupilo): There are too many edits in the document. This operation will be incomplete. Save your work.

Další hlášku mi pak zahlásil Microsoft Internet Explorer.

A takto podobně se produkty od Microsoftu chovají při intenzivnějším používání stále. Občas, je nutný restart. Občas reinstalace celého systému. Pokud si mám tedy možnost vybrat, držím se od používání produktů Microsoft dál.

Co mi však přijde divné, jak je možné, že si jeho používání tolik lidí pochvaluje. A ke všemu jsou ochotni za něj zaplatit horentní sumy.

Není přece možné tu spoustu prapodivných hlášek nevidět. Zahrnout občasné restarty do normálního stylu práce a být připraven jednou za čas celý svůj systém instalovat od znovu.

No zřejmě většinu uživatelů používání produktů Microsoftu otupí natolik, že si prapodivností, které jim tyto produkty nabízí po čase přestanou všímat a přijmou je za vlastní.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

11 komentářů k “Většinu uživatelů používání produktů Microsoft zřejmě otupí”

  1. mv napsal:

    Jestli ona ta chyba spíš není mezi židlí a klávesnicí… Podívej se sem na komentáře: http://www.misantrop.info/698605-padaji-vam-vsem-windows.php

  2. hurri napsal:

    Tuhle jsem viděl office od MS pro studenty, domácnosti za 100 kč sice s novým notesem – to mi tak horentní nepříde (samotná home licence za cca 1400 s DPH). Chybové úsečky v OO nejdou stejným způsobem jako v excelu (tedy dal jsem OO šanci – 10 minut pátrání) a pak mě to přestalo bavit a šel hledat PC s MS office. S textem nejsou problémy, makra v OO Calcu jsou taky v pohodě.
    Ale každý ať používá co chce. Hlavně, aby se to vyplatilo…

  3. LuFa napsal:

    mv: díky za odkaz. Ve svém textu však nepopisuji pády Windows XP, jakožto operačního systému, ale vyskakující prapodivné hlášky Microsoft produktů, které mě jako uživatele informují o tom, že něco není úplně v pořádku. Hlášky jsou sesbírány za nějakých 10 hodin čisté práce. Pokud je chyba u mě, tak jen v tom, že zřejmě chci po produktech od Microsoftu víc, než zvládnou.

    Hurri: Teď jsi mě pobavil, MS Office za 100,- + cena nového notebooku (kdo ví za kolik a za jaký). Děkuji, nechci.

  4. hurri napsal:

    Lufa: Však já píšu dole, že se to musí vyplatit. A myslím si. Horentní mi nepříde ani těch 1400 za tu home licenci, ale to jsem se na této sitě bál napsat.
    Firma si jistě spočítá jestli se jí mnohatisícová licence vrátí…

  5. Zajímavé chybky…ačkoliv Office školím, rozhodně mě pobavily. :-) Přesně, jak říká Hurii…ať to každý dělá podle svého, hlavně, když mu to bude fungovat tak, jak si představuje.

  6. Mikesh napsal:

    Souhlasím s tebou Lukáši.

    Trable mého kolegy

    :-) .

  7. dadajax napsal:

    Nevím nevím, Microsoft Office nepoužívám moc často, ale za dobu co ho používám, tak mě zaskočila pouze jedna divná hláška. Navíc to bylo u nějakého divného dokumentu staženého z netu, který nešel otevřít ani ve Writeru :)

    Používám produkty Microsoftu v jejich poslední (updatované) verzi a jsem fakt spokojený. Tak kdoví kde je chyba :)

    Jo a dotaz nakonec, poslední hláška je z IE6 nebo IE7?

  8. LuFa napsal:

    dadajax: Poslední hláška je z IE6.

  9. dadajax napsal:

    Aha, tak to se není čemu divit :) U tak starého programu bych se nad takovou věcí ani nepozastavoval… :)

  10. Mikesh napsal:

    Dadajax: V práci máme W2K a pro ně je IE6 stále aktuální :-) . Navíc nevím, pokud je IE7 výhra, či cesta do pekel :-) . Ale FF a Opera to jistí ;-) .

  11. LuFa napsal:

    dadajax: verzi MS produktů s kterými jsem nucen pracovat si sám neurčuji, takže jsem nucen pracovat s tím, co popisuji :-).

Napište prosím komentář

You must be logged in to post a comment.