Jaký školní batoh, nebo brašnu? Vybrali jsme Bagmaster.

Tak mi včera po víc jak půl roce spadl kámen ze srdce. Konečně jsme Davídkovi vybrali a koupili školní brašnu. Původně jsme tak chtěli učinit již před Vánoci, ale vzhledem k tomu, jaké tašky nám byli v obchodech nabízeny, jsme tak neučinili. Ono co se mi totiž v období Vánoc zdálo a zdá se mi tak nějak stále, většina dnešních školních brašen je natolik veliká, že výrobci snad počítají s tím, že by v ní dítě krom nějakých těch knížek a sešitů mělo nosit slona. Co když to náhodou paní učitelka přírodopisu poručí. No, snad neporučí usoudili jsme a sháněli lehčí tašku menších rozměrů. Požadavek téměř nemožný.

Druhým neštěstím vedle obřích rozměrů tašek jsou pak trendy malůvky, kopírující současnou nabídku filmového průmyslu. Supermani, Power Rangers, Želví Ninjové, Trasnformeři a já nevím co ještě. Zdá se mi, že po zakoupení takovéto brašny hrozí, že se s dítěte po jejím nasazení stane obří chodící filmový billboard a my aby jsme se obávali, že ho nějací chuligání chytí a posprejují.

Po Vánocích nabídka školních brašen odpadla a my čekali na prázdniny, až obchody začnou plnit školní pomůcky. Na poli brašen se nic moc nezměnilo. Samé velké a těžké „krávy“.

Nakonec tedy nezbylo nic jiného, než vyvinout nějaké to úsilí a aktivně se do hledání aktovky zapojit. Aktivně se toho chopila Gabča. Hledala, hledala a našla. U české firmy Bagmasters s.r.o. nalezla nádherný školní batoh, který tak nějak splňoval naše požadavky a ke všemu padl do oka i Dádovi.

Protože se na zboží jeví kolikrát jinak než ve skutečnosti, chtěli jsme si batoh před koupí prohlédnout. Protože jsme námi vybraný typ nemohli nikde v obchodě nalézt, kontaktovali jsme výrobce, který nám obratem zaslal informaci, kde v Hradci batoh mají. Měli jsme štěstí, v celém Hradci se tento typ vyskytoval pouze jeden.

Po prohlédnutí a vyzkoušení batohu jsme ho nakonec i koupili. Nevím, jak se batoh líbí vám, ale mě moc. Na straně má batoh kapsu na pití.

Součástí přední kapsy je box na svačinu.

Záda batohu jsou příjemně změkčená a odvětrávaná.

A vyztužená.

Po dovče začneme nakupovat další školní pomůcky. Září pak bude zajímavé. Jak pro nás, tak pro Dádu. No uvidíme jak bude.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

15 komentářů k “Jaký školní batoh, nebo brašnu? Vybrali jsme Bagmaster.”

  1. Marek Stopka napsal:

    Hmm není lepší si sešity nechávat pod lavicí (a učebnice nenosit vůbec, stejně jsou zbytečné :D) a do školy pak chodit jen s propiskou v kapse? :-) Fungovalo mi to tak 8 let :-)))

  2. hurri napsal:

    Kup mu PDA a učebnice stáhni z netu elektronický!

  3. pepik napsal:

    to hurri: ze zkušenosti bych se odvážil tvrdit, že učitelé by prostě řekli, že je to proti předpisům a nezbývalo by nic jiného než jim ustoupit.

  4. Klára napsal:

    Ty velké brašny a batohy jsou na jídlo, dnes mnohé děti chodí do školy aby si tam snědli svačinu. V Anglii na to mají dokonce spešl tašku, do ruky – lunchbox. Nosí tam sendvič, kolu, chipsy a čoko.

  5. tlamsač napsal:

    Já jsem nakupoval minulý rok, na dobírku a podle výsledků testu aktovek v Mf Dnes. Ten test vyhrála jihlavská firma Ritter, jež vyváží zejména do SRN. I na místním trhu lze koupit. Měla skvělé hodnocení snad ve všech parametrech, moc fajn je. že v designu tašky měli i penál (plně vybavený) a sáček na přezuvky. Jen stravenko-klíčenka má design jiný. Našel jsem na netu, pak telefounem objednal a platil příjemných sedm stovek i s poštovným.

    Ad: Pomůcky LuFo, minulý rok měli již na přelomu září a října tak výrazné slevy školních a kancl potřeb v Tescu, že jsem neodolal. Mám doma tužky Pilot Japan, fixy Staedler Germany, křídy a další volovinky od Koh i Noor apod. často za půlku i třetinu původní ceny! Doporučuji Ti stejný krok i letos. Holt moje německé spořivé geny to tak chtěly… :)

  6. Kobliha napsal:

    My máme tašku Topgal a jsme spokojeni. Má tři velké kapsy, takže do jedné se vejde svačina, do druhé učebnice a do třetí bačkory. Po straně jsou kapsy na pití, má taky vyztužená záda, bezpečnostní prvky a je bez reklam. Je ale pravda, že je docela velká.
    Co se týče školních pomůcek, paní učitelka nám kladla na srdce, ať přes prázdniny nic nekupujeme, že nám v září dá seznam nezbytností. Nevyžaduje ani vodovky, štětce apod., dětem to nakoupí škola ve velkoobchodu a nechávají to ve třídách. My dokupujeme jen lepidla, pera a podobné prkotiny :)

  7. magda-švagrovka napsal:

    Dcera má taky školní batoh značky Topgal. Vyhlédla si ji předem a pod stromečkem pak bylo plno radosti. Kupodivu u Bati byla podstatně levnější než když bychom ji pořídili přes internet. Je fakt, že působí robustně, ale ráda bych, aby dceři vydržela nějaký rok, neříkám, že s ní projde celou základku, ale rok má za sebou a vypadá jak nová, přestože má světlou – růžovou barvu. Klasická aktovka se bohužel často stává terčem „posměchu“, takže bysme byli asi tlačeni k tomu pořídit školní batoh. S tím, že vypadá větší si hlavu nelámu – sousedka pořídila v první třídě dceři praktický malý školní batoh a ve druhé už se jí tam skoro nic nevlezlo, tak museli koupit nový. A tak se uklidňuju, že za ty prachy snad službu ještě rok, dva udělá… horší je to s penálama, to vypadá, že budeme obměňovat každoročně – většina je jich s hezkým motivem, ale papírovým, který se zničí a když se to nezničí zvenčí, tak vevnitř, jak dítě vytahuje fixy, tužky, tak to „nevydrží“ ty gumičky a tak časem ubívá pro psací potřeby místa. Dcera si oblíbila naprosto nesystematický penál, no, penál je silný výraz, prostě látkový „futrál na zip“, kam se všechno „hodí“ a pak se v tom hodinu přehrabuje, než najde požadovanou barvu. K svátku si hezky vybere něco „pořádného“, ať se holka učí udržovat pořádek :)

  8. Gabča napsal:

    ČAU MAGDI, TAK JSI MNĚ PŘIPOMĚLA MŮJ HŘÍCH Z MLÁDÍ, KDY JSEM U KRÁSNÉHO RŮŽOVÉHO POUZDRA ROZTŘÍHALA TY GUMIČKY NA TUŽKY A PAK JSEM SI UVĚDOMILA, ŽE JSEM ASI UDĚLALA PRŮŠVIH A ZAS JE SLEPOVALA IZOLEPOU, NAŠI SE PAK PTALI PROČ JSEM TO UDĚLALA A JÁ UŽ NEVÍM JESTLI SEM SI TO HONEM VYMYSLELA, ŽE PRÝ SE MĚ TO TAM ŠPATNĚ VEŠLO A CHTĚLA JSEM TY GUMIČKY ZVĚTŠIT. MYSLÍM, ŽE JSEM PAK MĚLA HLAVNĚ VĚTŠÍ ZADEK

  9. Gabča napsal:

    TLAMPY, TO SI ŠIKOVNÝ, ŽE UŽ TAK ZÁSOBUJEŠ, TO NEBUDOU JEN GERMÁNSKÉ GENY, ALE I OBCHODNÍ DUCH, KTERÝ V TOBĚ NEDŘÍMÁ, ALE PILNĚ PRACUJE. JINAK NA TESCO, TAKY NEDÁM DOPUSTIT, KOUPILA JSEM NĚJAKÉ SLOŽKY NA PÍSMENKA ZA POLOVIC NEŽ JINDE A SLYŠELA JSEM, ŽE V OBCHODNÍM DOMĚ MAJÍ PAPÍRNICTVÍ RUŠIT, TAK ASI STŘÍDAVĚ ZLEVŇUJÍ TU BOXY NA SEŠITY, ZÁSTĚRKY NA MALOVÁNÍ JINDE VÍC NEŽ 100KČ MAJÍ ZA 39KČ ATD.

  10. Lenka H. napsal:

    Bohužel velký batoh není jen výmysl hloupých rodičů, ale leckdy i potřeba. Před pár lety spočítali, že průměrný český prvňáček tahá některé dny asi 9 kilo učebnic (!), což dětským zádům vůbec nesvědčí. A většina škol neumožňuje nechávat většinu knížek ve škole.
    Jinak já jsme měla červenej Bagmaster jako baťůžek do města a na to, že stál tři stovky, chvíli vydržel.

  11. leidy napsal:

    hledám tady batoh z letáku kterej tady vůbec není.

  12. JanS napsal:

    Já si pamatuji, že ve svých školních začátcích jsem nosil veškeré své školní učivo do školy každý den. Všechny sešity i učebnice, co jsem měl, jsem denodenně do školy přinesl a zase odnesl.
    Mělo to výhody. Měl jsem tak jistotu, že nezávisle na aktuálním rozvrhu nezapomenu nic doma.
    Jak šel ale čas, množství sešitů se zvětšilo a i já si začal do školy brát jen potřebné. Ale za tu dobu stihla Země nejednou oběhnout Slunce a já také dostal nový baťoh.
    Dnes na vš se vlastně ale situace opakuje. Ať je můj rozvrh jakýkoli, já si beru do školy totéž. Jeden sešit a několik psacích a jiných pomůcek.

  13. Já bych doporučil batohy z této stránky http://www.kru.cz/batohy/. Za skvělou cenu a perfektně drží tvar.

  14. Lubos Havir napsal:

    To nevypadá úplně super. Šel bych raději do něčeho takového – http://www.sevt.cz/produkt/skolni-batoh-tmnt—zelvy-ninja-58152363200/ (a to ne kvůli motivu).

  15. Adam napsal:

    My jsme taky brali od bagmasteru a drží a drží. Zipy jako nové, taška jen mírně odřená, ale co by taky člověk čekal při skoro každodenním nošení… :)

Napište prosím komentář

You must be logged in to post a comment.