Dávný studentský vtípek

Byl to krásný pocit, je po zkouškách, červen ale co budem dělat? I když má většina studentů zkoušky v cajku, potkávají se denně ve škole, v počítačových učebnách, kde mohou celý den surfovat zadarmo. Na konci devadesátých let omámilo kouzlo internetu většinu studentů i studentek fakulty informatiky. A to natolik, že ve škole seděli i když už nemuseli.

Už nebylo fakt kde surfovat, proto se Karla nahla ke své spolužačce, aby viděla kde surfuje ona.
„Tyjo, ty jsi na seznamce?!?Co hledáš když máš Karla?!?!?!“
„Pšt.“ Spolužačka Hanušová se tajemně zatlemí :“ Jen se tak koukám.“

„Tak já tam jdu taky.“ Hlásí Karla, aby předešla údivu spolužačky.

Spíše než rubrika Ona hledá jeho ji zaujmula rubrika Cestování. Karla to pročítá a vidí, jak je na světě spousta odvážnejch a podnikavejch lidí. Ten hledá parťáka do Mongolska, ta zase na Aljašku.
Pročítá inzeráty a najednou ji to napadne. Vždyt já mohu odpovědět za někoho? První inzerát který najde rozklikne celý a ihned reaguje. Dívá se na kamarádku Hanušovou, zrovna si něco pečlivě sepisuje na druhou stranu vstupenky do kina. Nevidí a neslyší.

Karla odpoví na inzerát a do odesílatele zadá email Hanušové. Směje se a těší se na reakce.

Hanušová je nadpřizozeně inteligentní a druhý den má Karla v mejlu odpověd od nějakého ctitele.
„Ahoj, díky za včerejší mejl, napíšu něco víc o sobě….)“

Aha, Hanušová Karlu ihned odhalila a postarala se o odplatu, je to docela sranda. Dávájí se do kupy a postupně odpoví na interáty jmény všech spolužáků. Nikdo z nich se ale neozval ani nepodivoval, že jim někdo odpověděl na inzerát. Takže očekávanou srandu nezažily.

**************

Po deseti letech se Karla potká se spolužačkou z vejšky. Kristýna má už kariéru slušně našlápnutou, na vejšce neztrácela čas a ukončila ji bakalářem. Postupně se vyšvihla hodně vysoko. Karla s Kristýnou se o tom nebaví, trvalo by to dlouho, než by si těch 10 let převyprávěly.

Jenže pak se Kristýna zarazí a řekne: “ Hele, já jsem přemýšlela, jak jsi mi hrozně ovlivnila život.“
Karla se zalekne, zezelená a čeká něco nepříjemného.

„Víš jak jsi tenkrát odpověděla na ten inzerát, a dala tam můj mejl, tak já jsem si s tím klukem psala, byl fajn, dokonce jsem se s ním v Americe sešla, rozumněli jsme si, byl strašně chytrej a on mi pak nabídl, abych šla dělat k němu do týmu a tak jsem se dostala k nám do firmy.“

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Napište prosím komentář

You must be logged in to post a comment.