Aquapark Babylon – Liberec

Ač je člověk tvor suchozemský, řáchání a blbnutí ve vodě mu není rozhodně cizí. Alespoň ne většině. Bývaly doby, kdy krom letních teplých dnů, nebylo mnoho příležitostí, jak se ve vodě pořádně vyblbnout. Existovaly pouze kryté plavecké bazény, kde se jak už název napovídá většinou jen plavalo, plavalo a plavalo. Jako malému mi to moc nevyhovovalo.

Dnes se situace oproti minulosti zlepšila a krom „nudných“ plaveckých bazénů existují i aquaparky. Místa, která jsou pro čáchání a skotačení ve vodě jako dělaná. Vlastně proto jsou dělaná. Návštěvníci v nich naleznou velké množství menších bazénů rozličného tvaru s různě teplou vodou, přelézačky, tobogany, pára, sauna, vířivka, bar … prostě, vše na co si vzpomenou a mnohdy i o něco více.

Jeden z takových aquaparků naleznete v libereckém krytém zábavním komplexu Babylon. S rodinkou jsme ho včera navštívili, tak jsem se o něm nyní rozhodl pár řádků napsat.

Babylon Liberec Aquapark 01

Centrum Babylon Liberec se nachází téměř v samém centru města Liberec. Kousek od vlakového i autobusového nádraží. Taktéž, ti co přijedou vlastním autem, parkoviště poblíž naleznou. 100 parkovacích míst je v čase od 9 do 18 hodin zdarma. 500 parkovacích míst pak za 50 Kč na celý den.

Cena vstupného je poměrně vysoká, ale jednou za čas se to myslím dá. Příjemné je pouze to,že děti do 100 cm výšky mají vstupné zadarmo. Pojištěnci Všeobecné zdravotní pojišťovny pak mají 10% slevu. Podrobné informace o cenách vstupenek a provozní době naleznete zde: CENÍKY – PROVOZNÍ DOBY.

My jsme si jako rodina koupili dvě dospělé vstupenky a jednu dětskou do 140 cm. Tím však naše útrata nekončila v šatně, před vstupem do aquaparku, jsme se dozvěděli, že u baru, vhodném pro občerstvení se neplatí normálními penězi ale speciálními babylonskými babkami a babylonskými čtvrťáky. Jedna babylonská babka má hodnotu 50 Kč. Babylonský čtvrťák pak 12,5 Kč. Minimální nákup babylonských peněz můžete uskutečnit v hodnotě 300 Kč. Pokud všechny babylonské peníze neutratíte, budou vám prý po opuštění aquacentra vráceny zpět. Tento přístup se mi moc jako zákazníkovi nelíbil, protože je zřejmé že člověku se lépe klobása koupí za jednu babku, než za 50,- Kč. Nám z nakoupených babek a čtvrťáků nezbylo na konci nic ;-).

Babylonské peníze

Ceny u baru v aquaparku jsou pak udávány pouze v babkách.

Babylon jidelni listek

Částečnou představu, jak to vypadá uvnitř aquaparku získá z následujícího videa.

Co na videu vidět není je nádherná stylová výzdoba celého komplexu. Jeden příklad za všechny:

Babylon výzdoba

Mimo klasických bazénu se v aquaparku nalézá hezká jeskyně, která slavila největší úspěch u dětí.

Babylon jeskyne

Babylon jeskyne deti

U dospělých pak byla největším zážitkem atrakce nazvaná Space Bowl, český jednoduše přezdívaná trychtýř. Kdesi nahoře, co není na přiloženém videu vidět naskočíte do trubky a pak už jen padáte, točíte se, točíte se a nakonec spadnete do hluboké vody.

Tolik z návštěvy Libereckého aquaparku vše. Mimo aquaparku se v komplexu Babylonu nachází ještě Lunapark, IQ park, Wellness centrum a mnoho dalšího. O tom snad třeba někdy příště, pokud s rodinkou navštívíme.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

7 komentářů k “Aquapark Babylon – Liberec”

  1. (teta) Klárka napsal:

    Sestřenice tam byla i s rodiči a mladší sestrou……..asi začnu šetřit…….voda to je moje

  2. hurri napsal:

    Mně se tam nelíbilo, je to tam moc velký a necítil jsem se tam přijemně. Zlatej libereckej bazén (tam je super tobogán a vyplavání ven v zimě je super).
    Čím točíš ty videa? Měl si nám natočit nějakou hezkou mladou kočku v plavkách ;)

  3. LuFa napsal:

    hurri: Já byl aquaparkem fakt mile potěšen. Velikost mi nevadila. Bar s pivkem pro plnoleté ;-) a čabrání s vodotrysky za ním pro děti super.

    Videa točím foťákem. Dnes jsem přišel na to, jak ještě o něco zlepšit jejich kvalitu, takže příště to bude lepší.

  4. Lenka H. napsal:

    My jsme byli v Liberci letos o prázdninách. V bazénu jsme nebyli, ale můžu doporučit IQ-park a příjemně překvapila i jídelna (sice moc lidí, ale jídlo výborný). Jen nesouhlasím s tím, že je tam hezká výzdoba. U nás se této „hezké výzdobě“ říká „kýč jak bič“ :-))
    PS. jinak v blízkosti je výborný a levnější aquapark v Jablonci.

  5. LuFa napsal:

    Lenka H.: Jak je to prosím Lenko s IQ parkem a malými dětmi tak do 6 let. Je tam něco i pro ně, nebo si na své přijdou pouze dospělí? Díky za odpovídku.

  6. Lucisek napsal:

    tak já jsem v tomhle sqělým aquaparku byla teď v létě.. a vím, že jsem tam rozhodně nebyla naposled,., bylo to úžasný.. :-D nejlepší byl fakt trychtýř.. a v jeskyních jsem potkala svou novou lásku.. Takže já si na Babylon centrum rozhodně stěžovat nemůžu.. Jen doporučuji všem ostatním..

  7. Marlen napsal:

    My se letos do aquaparku babylon také chystáme, tak to snad bude stát za to.

Napište prosím komentář

You must be logged in to post a comment.