Na kešky i v zimě

…nikde nikdo, o to je výlet hezčí a keškování bezpečnější.

Myslela jsem, že s prvními mrazy a sněhy přijde i zimní keškopřestávka. Během Vánoc jsem zjistila že ne, že plno lidí hledá a že místa mají své kouzlo i v zimě.

Doporučuji Bědovickou oboru. Výlet z Třebechovic do Týniště, Bědovickou oborou, lesy, podél potoka, rybníků, dubů, koňů a prasat, podél trati.
Pokud vyrazíte z Třebek, doporučuji zastavit se na Orebu. Vaše děti tak budou vědět, kdo byli Orebité. Na Orebu je kostel, hřbitov a keška.

Další zastávkou v Třebechovicích může být muzeum betlémů, či hospůdka na náměstí. Opět i s keškou.

Pak už jen zbývá přejít město a vydat se do Bědovické obory. Je zde lesní stezka, v létě plná cyklistů, bruslistů, kočárkistů, kačerů,….v zimě je tam všeho méně. Cyklistu potkáte, bruslaře nikoli. Možná na rybníku, když bude hodně mrznout. Obora začíná necelý km od náměstí v Třebkách, a vede až do Týniště. Jak Týniště, tak Třebechovice jsou na trati, proto je možno jednu cestu jet vlakem a druhou pěšky. Vlaky jezdí hodně často.

Po cestě jsou taky kešky, všechn jsou krásné, u potůčků, stromů, mostů. Nejvíce asi nadchne a na geocaching.cz je vysoce hodnocena – Létající. Opravdu s autor dal práci s technikou a technologií schovky. Místo pěkně, získání pokladu hezké, rozzáří se i oči dospěláků.

Výhodou opravdu je, že není nikde moc mudlů, ba ani kačerů, i když dát kešku u muzea betlémů, to asi nebyl uplně nej nápad, hlavně o Vánocích zde jsou davy lidí.

Trasa lesem je cca 7 km dlouhá.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

3 komentářů k “Na kešky i v zimě”

  1. hurri napsal:

    Na brusle je tam v létě dost bordelu, ale pjeknej kiosek na statku :)

  2. LuFa napsal:

    Moc hezký výlet. Navíc keškovací. Paráda. Jak GPS, již jede? Doufám, že ano.

  3. klara napsal:

    LuFa: Lenky GPS funguje naprosto spolehlive jiz dva roky.

Napište prosím komentář

You must be logged in to post a comment.