Geocaching má i své nepříznivce

I geocaching má své nepříznivce. Možné definice geocachingu, slovy kritiků:

„Běhání s GPS po lese“
„Jsout to lidé kteří se neumí sami zabavit, nemají svůj rozum a názor tak se řídí pokyny dalších takových zoufalců, je to další ze znaků konzumnosti naší uspěchané generace – neumí jít do přírody jen tak, bez krabiček,….“

Určitě jste mluvili už s nějakým keškoskeptikem.
Jak jsem psala minule, dají se lidi co hledají kešky docela dobře poznat. Hlavní znak je, že chodí ve dvojicích, sem a tam a buď vypadají jako socky, nebo mají kostkaté kalhoty, nebo obojí.

Tak jsem si vždy tak nějak otipovala, kdo v mém okolí asi kešky hledá, akorát o tom nevím, protože on nepředpokládá, že já bych kešky hledala. No a zjistila jsem, že člověk je budto keškař, nebo o tom nikdy neslyšel a nebo je keškoskeptik.

„To je pro zoufalce, kteří se nodokáží potulovat přírodou a všímat si těch krás, které nám dává. Všichni nějak spěchají…“ říkal spolužák.

„Budu podnikat- učit lidi vnímat krásy přírody“, pokračoval.

Silně volnomyšlenkářtí lidé a celoživotní cestovatelé se nechtějí nechat ovládnout ničím, a přizpůsobení cesty nějaké kešce nepřichází v úvahu. Uvědomuji si, že v něčem mají pravdu. Protože někdy nám opravdu jde o to, rychle najít místo s pokladem a mít další zářez. Pak jde o soutež, kdo víc.
Tohle asi nejvíc hrozí automobilovým hledačům, vyskočit, rozluštit, najít, a jet dál. Zapomínáme, že prvnotní myšlenka byla, zavést nás na krásná místa. Krásná neznámá místa, jako třeba:

GC125B9

Takže musím říci, že lidi, co na geocaching nadávají chápu, mají pravdu, je to další blbost, co lidi vymysleli.Ale zase lepší, než se válet doma a brát drogy:-) I když drogy se dají brát i při geocachingu, viď?

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

10 komentářů k “Geocaching má i své nepříznivce”

  1. mrtvocich napsal:

    Zase… Je to jenom a jenom o tom, jak to bude člověk používat. Je to jenom o kačerovi, jestli bude: “To je pro zoufalce, kteří se nodokáží potulovat přírodou a všímat si těch krás, které nám dává. Všichni nějak spěchají…”. Můj názor

  2. klárka napsal:

    A nebo je to o byznyse, který jak se zdá z toho pěkně vzkvétá po celém světě, GPS, geocoin, travelbug,….

  3. Martin napsal:

    To už je taková lidská vlastnost, všechno co bylo původně určeno pro odreagování a odpočinek se časem změní v komerci se vším všudy. Místo odpočinku honba za výkonem a místo odreagování obchod…

  4. merencin napsal:

    Víš, že se toho byznysu vůbe nemusíš účastnit? Kolega měl prvních dvěstě keší bez GPS. Koupil si ji až později. Jiný známý loví zásadně bez GPS.

    Slušnější telefony už mají GPS v sobě a programy na hledání stáhneš zadarmo a legálně. HandyGeocaching, HandyGeocaching Arcao Edition, Locify jsou skoro z jedné dílny a všechny plně vyhovují.

    BTW: Díky GC jsme o víkendu prošli s potěrem kus Českého Ráje a Vlašimi, kam bychom sami asi nevyrazili, protože bychom o těch místech prostě nevěděli.

    Je to jen a jen v jednotlivci, co chce a nač přistoupí.

  5. LuFa napsal:

    S oblibou říkám, dřív měli lidé turistické průvodce, dnes mají geocaching. Pokud se bude stále dodržovat pravidlo, umístit cache na zajímavé místo, napsat k němu něco zajímavého textu, nedám na něj dopustit. Skutečně, když někam s rodinou jedeme a chvílku volného času, podívám se na kešky a hned je co dělat a na co se dívat.

    Byznysu okolo geokešingu zatím ještě tak moc nevidím. Premium účet jsem zaplatil dobrovolně. Jako GPS používám modul pro auton avigaci, GC a TB co jsem teď nakoupil beru jako něco, čím jsem sobě a dětem udělal radost.

  6. merencin napsal:

    LuFa: Tak tak. A pro můj potěr je to zábava, která je vytáhne v dešti i do prudkého kopce. ;)

  7. Lenka H. napsal:

    Jsem příznivcem geocachingu, ale nemám ráda lidi, co umísťujou keše na „smeťáku“, plněj poklady bordelem a poničej přírodu všude okolo.

    Argumentu „že to je pro lidi, co se neumí bavit“ se musim smát, protože většina geokačerů, co znám, má spoustu dalších koníčků a rozhodně se nenudí.

    Určitě je to zábava, do který začíná pronikat komerce a soutěž o body za každou cenu, ale toho si člověk nemusí všímat. Může si chodit, kde chce a lovit keše, který se mu líběj.

  8. Merencin napsal:

    Lenka H. Amen.

    Lenko, jsi-li na twitteru, tak si mne najdi, prosím. Píši tam komentáře ke všem nalezeným keškám. Na GC nejsem schopen aktualizovat průběžně seznam, twitter mám jako deníček pro pozdější logování.

  9. Lenka H. napsal:

    ahoj Merencine, na Twitteru bohužel nejsem a v nejbližší době asi nebudu.
    Takže zbývá asi jenom mail.. případně ICQ, až ho zase rozchodim:)

  10. xxx napsal:

    Preferui geocaching naruby – když někam jedu, mrknu se, jestli je tam nějaká keš. Když není příležitost k odlovu, nechávám to na indy. Indyckých keší už mám habaděj :D

Napište prosím komentář

You must be logged in to post a comment.